środa, 9 grudnia 2015

Wegańskie,wytrawne babeczki pomidorowe



 Zbliżające się dużymi krokami szaleństwa sylwestrowe zainspirowały mnie do wymyślenia takich właśnie babeczek.....


Składniki nie są skompilkowane, a ich dokładne proporcje przedstawiają się następującą:
-1 1/2 szklanki mąki 650
- po szczypcie proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
-3/4 szklanki mleka sojowego
-1/4 szklanki oleju winogronowego
- 3 łyżki stołowe octu jabłkowego
- 1/2 szklanki dobrej jakości sosu pomidorowego
-sól, pieprz do smaku....
  
 

-zesmażone dwie, drobno pokrojone łodygi selera naciowego
-cztery pokrojone dorodne pieczarki


 Całość mieszamy w misce na jednolitą masę


 Wysmarowane olejem winogronowym silikonowe formy, wypełniamy masą do 3/4 ( babeczki pięknie wyrosną)....


Na takie ślicznotki......


Smacznego!!!!!!!!!!!
Zimowy obiad wege

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz