W sumie to zimy nie widać, ale rozgrzewającą zupę można zawsze podać...
Dla mnie żelazną podstawą są dobre warzywa, do zagęszczenia zamiast makaronu, użyłem czerwonej soczewicy, a że młodszy syn stroni od nabiału, zamiast śmietany do gara wylądowało mleko kokosowe...
Starannie umyte, pokrojone w kostkę składniki, podsmażamy przez 5 min na łyżce oleju winogronowego, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu...
Składniki:
-trzy duże ziemniaki
-dwie marchewki
-pół selera
-biała część pora
-dwie pietruszki
-cztery stołowe łyżki czerwonej soczewicy
-pół puszki mleka kokosowego
-sól i pieprz do smaku
Na dziesięć minut przed końcem gotowania dosypujemy czerwoną soczewicę oraz mleko kokosowe
Podajemy z natką pietruszki i grzankami. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz