środa, 2 grudnia 2015

Wegańskie naleśniki

 Dla lubiących słodkości, ale z pewnymi ograniczeniami, polecam pyszne naleśniki ( niektórzy mówią ,,penkejki") bez dodatku mleka, jaj i masła. 
 Składniki:
-szklanka mąki pszennej 650
-dwie szklanki mleka sojowego, lekko słodzonego
-cukier z prawdziwą wanilią ( paczuszka)
-dwie łyżki stołowe oleju rzepakowego
-po łyżeczce proszku do pieczenia( najlepiej bio ) i sody

Na rozgrzaną patelnię nakładamy porcję placuszków i smażymy na złoto po każdej stronie.
Na wierzch kładziemy ulubioną konfiturę ( ja użyłem zrobioną z czarnego bzu), całość można opruszyć cukrem pudrem. Są pyszne, smacznego !!!!!!!
Kuchnia wegetariańska i wegańskaJesienne słodkości! Zimowy obiad wege

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz