Kiedy głód doskwiera, a czasu mało....zróbcie spaghetti
Korzystając z sezonu, idealnym składnikiem do sosu będzie cukinia, która zawsze doskonale się czuje w towarzystwie cebuli....
Podsmażamy cukinię, wraz z cebulką i czosnkiem na oleju winogronowym, doprawiamy solą i pieprzem. Ja osobiście dodałem jeszcze suszoną pietruszkę...
W międzyczasie kluseczki grzecznie się gotują :-)
Do sosu dodajemy puszkę mleczka kokosowego oraz, dla koloru, kurkumę.
Składniki:
-dwie cukinie
-dwie średnie cebule
-trzy ząbki polskiego czosnku
-200 ml mleczka kokosowego
-łyżeczka kurkumy
-sól, pieprz do smaku
-łyżeczka soku z cytryny
-łyżeczka cukru trzcinowego
-olej winogronowy do smażenia
Smacznego życzę bardzo !!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz