piątek, 18 grudnia 2015

Spaghetti w sosie cukiniowo-kokosowym ( wersja dla leniuchów ;-) )


Kiedy głód doskwiera, a czasu mało....zróbcie spaghetti


 Korzystając z sezonu, idealnym składnikiem do sosu będzie cukinia, która zawsze doskonale się czuje w towarzystwie cebuli....


 Podsmażamy cukinię, wraz z cebulką i czosnkiem na oleju winogronowym, doprawiamy solą i pieprzem. Ja osobiście dodałem jeszcze suszoną pietruszkę...


 W międzyczasie kluseczki grzecznie się gotują :-)


 Do sosu dodajemy puszkę mleczka kokosowego oraz, dla koloru, kurkumę.
Składniki:
-dwie cukinie
-dwie średnie cebule
-trzy ząbki polskiego czosnku
-200 ml mleczka kokosowego
-łyżeczka kurkumy
-sól, pieprz do smaku
-łyżeczka soku z cytryny
-łyżeczka cukru trzcinowego
-olej winogronowy do smażenia


Smacznego życzę bardzo !!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz