Idąc tropem mojej miłości do pierogów, wymyśliłem farsz, który z założenia będzie stosownie doprawiony ze względu na jeden ze składników...
Składniki na farsz:
- cztery wędzone parówki sojowe
- puszka brązowej cieciorki
- dwie małe cebulki
- cztery ząbki czosnku
- natka pietruszki
- olej winogronowy
- pół łyżeczki soli
Pakujemy towarzystwo do blendera...
....i tworzymy masę.
Lepimy zgrabne pierożki ( przepis na ciasto, na moim blogu), w tym przypadku do ciasta dodałem suszoną bazylię, daje fajny aromat.
Podajemy z podsmażoną cebulką, lekko zkarmelizowaną cukrem trzcinowym, oraz z surówką z marchwi.
Składniki surówki:
- pół kilograma tartej marchewki
- natka pietruszki
- sok z jednej cytryny
- pół łyżeczki świeżo utartego pieprzu czarnego
- szczypta soli i cukru trzcinowego
Surówka jest lekkim, cytrusowym dodatkiem do naszych znakomitości.
Smacznego życzę !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz