Czasami mam ochotę przekształcić zwykłe produkty w coś niezwykłego. Tym razem pod młotek metamorfozy kulinarnej poszły cukinia i kaszka kuskus....
Przy pomocy obieraka do warzyw pokroiłem cukinię w paski, przypominające tagiatelle, a cebulkę w kostkę.....
...świeżo utarte ziarna kolendry oraz suszona bazylia stanowiły wsparcie ziołowe ;-)
Warzywka delikatnie poddusiłem do miękkości....
....na koniec dodałem mleczko kokosowe i suszoną bazylię
Składniki:
- duża cukinia
- czerwona cebula xxl :-)
- puszka mleka kokosowego
- ziarna kolendry
- łyżeczka suszonej bazylii
- pieczarki
- kaszka kuskus
Dla stworzenia kompozycji potrzebowałem jeszcze grilowanych pieczarek
Tak powstało trochę inne danie z ogólnie dostępnych składników.
Smacznego życzę wszystkim bardzo !!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz