sobota, 23 stycznia 2016

Cannelloni po mojemu ;-)


Tu nie chodzi o mega kształt, raczej o smak prawie idealny :-)  
Moi drodzy, strasznie mi się chciało tego dania ....

 Składniki:
- tyle rurek, ile zmieścicie do formy
- pół kilograma pieczarek
- dwie czerwone cebule
- słoik suszonych pomidorów w aromatycznej zalewie
- suszona natka pietruszki
- sól i świeżo tłuczony czarny pieprz

Na sos beszamelowy:
- olej ryżowy
- pięć łyżek stołowych mąki 650-tki
- łyżeczka mielonej gałki 
- suszona natka pietruszki 
- mleko sojowe


 Pieczarki trzeba pokroić dosyć drobno, żeby spokojnie móc faszerować nasze cannelloni...


 ...dodajemy do tego cebulkę oraz drobno pokrojone suszone pomidory, całość podlewamy olejem , w którym były nasze pomidorki...


 ....posypujemy suszoną natką,dusimy do miękkości i ...


 ... nadziewamy nasze cudaczki...


... układamy regularnie na blasze...


 Sos beszamelowy ( bardzo prosty) powstaje z połowy szklanki oleju ryżowego, który po rozgrzaniu uzupełniamy pięcioma łyżkami mąki i intensywnie mieszamy, zalewamy mlekiem sojowym ( efekt gęstej śmietany), doprawiamy gałką oraz solą i pieprzem...

...suszona natka uszlachetni całość.


 Zalewamy rurki i ...


 ...w temp. 180 C pieczemy przez 50 min.


Smacznego Państwu życzę :-) !!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz