niedziela, 17 stycznia 2016

Babeczki wegańskie, odsłona druga


Najprostszy sposób na cudowny dodatek do porannej kawy...
Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki 650
-3/4 szklanki mleka sojowego
- 1/4 szklanki oleju ryżowego
-dwie łyżki stołowe octu
-dwie łyżki kakao
- tabliczka gorzkiej czekolady
- po łyżeczce sody i proszku do pieczenia
Na polewę:
- tabliczka gorzkiej czekolady
-łyżka stałego oleju kokosowego
-płatki migdałowe
  

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego oraz płatkami migdałowymi


 Babeczki potrzebują 15-18 min w piekarniku ( temp. 180 C) 


 Po wyjęciu z foremek dajemy im chwilkę przed założeniem galowego mundurku :-)


Dekorujemy polewą i posypujemy płatkami ( wszystko gotowe w 20 min.)
Życzę przepysznej porannej kawki !!!!!!!

2 komentarze: