wtorek, 19 kwietnia 2016

Węgierski gulasz wegański


Polak, Węgier, dwa bratanki......no to gulasz będzie iście przyjazny :-)

 Składniki:
- dwie paczki kotletów sojowych
- dwie duże czerwone papryki 
- pół kilograma pieczarek
- pół kilograma cebulek dymek
- dwie puszki mleczka kokosowego
- sześć główek czosnku 
- ziarna kolendry i czarnego pieprzu
- sól do smaku
- dwie łyżki stołowe suszonej mięty
- pęczek natki pietruszki
- olej winogronowy


 Kotleciki zalewamy wrzątkiem i lekko solimy, zostawiamy na 10 minut...


 ...warzywka kroimy i podduszamy na patelni.


 Namoczone kotleciki kroimy w paski i ...


 ...wraz z przyprawami...


 ... dusimy w towarzystwie mleczka kokosowego przez kwadrans, pod koniec dodając miętę oraz natkę.


Ja podałem gulasz z pęczakiem ( uduszonym w oleju z suszonych pomidorów ).
Smacznego bardzo życzę !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz