piątek, 29 lipca 2016

Makaron z grilowanym kabaczkiem i ,,kalafiorowym" parmezanem ;-)


Uwielbiam makarony.......
Składniki:
- pół kilograma pieczarek
- mieszanka meksykańska ( 1 puszka)
- puszka mleczka kokosowego
- pęczek koperku
- kabaczek
- pół kalafiora
- paczka makaronu
- łyżka stołowa curry
- pół łyżeczki papryki wędzonej
-sól i świeżo tłuczony czarny pieprz do smaku
- olej winogronowy do smażenia
- suszona mięta


Pieczareczki pięknie podsmażamy na oleju...


...dodajemy mleczko, mieszankę meksykańską oraz mietę...


Całość dusimy jeszcze 10 min na wonym ogniu.


Teraz czas na bohatera z zielonej krainy działkowców... 


...pięknie grilujemy plastry, tylko osolone.


Czas na kalafiorowy ser :-)


Wychodzi pyszny, blendujemy kalafior na ,, kaszę kuskus", po czym mieszamy go z curry i solą, wrzucamy na patelnię i smażymy krótko na wysokim ogniu przez 5 min, ciągle mieszając, żeby się nie przypalił.


Podajemy wszystko przystrojone świeżym koperkiem.


Smacznego bardzo !!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz